lördag 3 juli 2010

Halvtidsrapport SSM!

Så var första dagen av tävlingen avklarad. Hade en önska om att få spåra dag 1 då det i så fall fanns en liten chans att vi skulle lyckas ta oss runt spåret. Fast i ärlighetens namn hade det varit ganska skönt att missa spåret så man slapp gå ut på lydnaden. För en gångs skull hade jag riktig tur med lottningen fick nummer fyra, perfekt!

Vad betyget på upptaget blev har jag inte en aning om men det lär inte vara full pott. Han gick ut fick något i näsan som han undersökte vände sedan och tog spåret åt rätt håll. Om det sedan var spåret han var på vid den första undersökningen är tveksamt. Hursom helst så tuffade vi iväg i skogen och han jobbade på fint. Första och andra pinnen låg ganska tidigt och ganska tätt. Tack spårläggaren, det är alltid lika skönt att få ett kvitto på att man är rätt. efter andra pinnen velades det lite i en vinkel och sedan vinklade han där det inte fanns någon vinkel. Han kom ganska snart på rätt spår igen och vi tuffade vidare och fick pinne nummer tre och fyra. Sedan blev det lite snurrigt igen, trodde först att han letade efter en pinne men det var nog spåret han letade så ivrigt efter. Efter en liten stunds letande hittade han rätt igen och så bar det av vidare över stock och sten. Pinne fem, sex och sju hämtades in. Efter pinne nummer sju så var han ganska trött och jag började bli lite orolig över tiden. När han sedan helt plötsligt stannade strax nedanför ett krön så tänkte jag att, nu har han lagt av. Men det hade han inte den lilla gullhunden för när han vände sig om så hade han en snitsel i munnen. Tittade lite undrande på mig om det skulle bli någon köttbulle även för denna lilla skatt och självklart blev det det :-). En snabb köttbulle för snitseln och sedan jagade jag på honom och strax därefter kom han glatt springande med slutpinnen. 25 grader varmt och åtta pinnar + en snitsel blev dagens skörd i spårskogen.

Efter spåret så letade jag upp en liten sjö som den lille gullhunden fick svalka sig i en stund. Vid kvart i ett så var det dags för uppletande. Frank skötte sig alldeles utmärkt, hämtade in fyra föremål och jobbade på fint hela tiden. Betyget blev 8, 8. Jag klämde till med ett dubbelkommando på fjärde föremålet och sedan drog de nog på lite allmän olydnad i kombination med orutinerad matte. Tuggade gjorde han i alla fall inte vad jag kunde se. Domare och publik stod ganska nära baslinjen men Franken tittade inte ens åt det hållet, gullhund (för femtielfte gången :-).

Efter uppletandet passade jag på att spana in några andra deltagare i uppletanderutan. Nyttigt att höra domarnas tänk så man vet hur man skall uppföra sig i framtiden :-).

Nu sitter jag och filosoferar över hur jag skall lägga upp morgondagens lydnad men jag kan inte för mitt liv komma på någon uppladdning som kan tänkas fungera. Det är väl bara till att på något märkligt sätt försöka stänga av nerverna och gå ut och köra. Det är naturligtvis fria följet som oroar i vanlig ordning. Frank och jag brukar ju träna mest för oss själva och helt plötsligt skall man stå ut med domare, tävlingsledare, folk i gruppen och dessutom publik, hemska öde. Var skrämmande nervös idag bara jag tänkte på eländet när jag tittade på dagens lydnadsekipage. Får väl se om vi överlever dagen med äran i behåll. Slutrapport kommer imorgon.

Tjingeling

3 kommentarer:

Anonym sa...

shit så duktiga ni är. Såklart ni fixar lydnaden. Härligt jobbat Anna å Frankieboy :))...Väntar på fortsatt rapport i morron. Spännande spännande...Håller tummen nu!

Kramis
Susanne

Anonym sa...

Grattis till er för en MYCKET bra genomförd tävling!

Supercoolt, vi är stolta över att ha fått förmånen att följa er väg genom klasserna:)

Monica
Kennel Rapport´s

Anonym sa...

Grattis till bra placering med din gullhund på ssm!!