tisdag 15 juli 2008

Har nu varit på Schäferhundklubben i Uddevalla i dagarna två och varit testledare för ett gäng hundar på mentalbeskrivning. Kul att komma iväg till en annan klubb för omväxlings skull. De har en jättetrevlig bana och figuranterna och övriga inblandade var också väldigt bra att ha att göra med.

Frank har varit med Daniel på jobbet och Isabella var hos mormor igår och idag kom farmor hit och tog hand om henne. Både Isabella och Frank verkar nöjda med sina dagar, är väl även för dem trevligt med lite omväxling.

Lade ett spår till Frank här hemma nu under kvällen för att han skulle bli av med lite överskottsenergi. Började spåret på lilla ängen här ovanför och fick sedan till ett riktigt trevligt spår. Det gick på ängen, längs vägen, lite kors och tvärs över slingan, genom kohagen, upp på ett berg och sedan ner i skogen igen. Det blev en hel del vinklar och en attans massa terrängskiften. Han strulade lite i början innan han fått fäste i spåret ordentligt. Dessutom träffade vi på ett ilsket flygfä som började med att attackera Frank men som sedan gick över på mig och bet mig först genom fleecetröjan på armen och sedan strax under läppen så att halva munnen blev bortdomnad, läskigt. Efter flygfäattacken fick han bättre fäste i spåret och jobbade på bra. Förutom att han nästan missade sista pinnen så var han väldigt noggrann och fokuserad hela tiden.

Imorgon skall vi iväg till Kungälv och träna, skall bli spännande att se hur han uppför sig efter ett par dagars halvslappande.

Nä, nu är det nog dags att sova lite. Har ju varit uppe i ottan två dagar i rad vilket man inte är riktigt van vid numera ;-).

Go'natt

5 kommentarer:

Carina sa...

Morrn morrn
Kul med lite äventyr på Uddevalla! Hoppas att det inte regnade och blåste allt för mycket på er...

Attans elakt flygfä? Trampade ni i hans/hennes bo?

Spännande att se hur Frankieboy tacklar KBK då efter soffliggardagarna!

Ses sen
Kram
Carina

Anonym sa...

Det blev allt lite omväxling för mormor också!

Kram
Modern/mormodern

Anonym sa...

ja det blev en d 40! Net on net 3795kr. Den är skit kul att fota med! Kanske kan vi träna söndag kväll? 18 tiden? Vi är hemma söndag till tisdag ser det ut som.. Kram

Anonym sa...

HA DEN ÄRAN PÅ FÖDELSEDAGEN!!! ATTANS SENIL JAG ÄR SOM GLÖMDE SÄGA DET IGÅR BARA...

Hoppas resten av lördagen var trevlig och att Daniel hade bakat en stoooooooooor tårta till dig medan du ledde hundar genom banorna.

Kram // Carina

Andreas och Mörka Molly sa...

Vi har en blogg!