måndag 7 juli 2008

Lite smått & gott

Då har vi åkt på förkylning nummer fem eller är det möjligtvis nummer sex. Strunt samma näsan rinner på lillfian men i övrigt är det full fart som vanligt.

I morse var vi ute på kospaning, husse kom in efter morgonpromenaden och sa att han och Frank mött en kossa på motionsslingan. Jag satte Isabella i ryggsäcken och så gav vi oss ut för att kolla så att inte grinden stod öppen till kohagen. Häromdagen vaknade vi vid femsnåret av att hela kogänget stod och råmade för full hals i grannens trädgård så jag tänkte det var bäst att mota olle i grind ifall resten av gänget bestämde sig för att följa med på upptäcktsfärd även denna gång. Men allt såg ut att vara i sin ordning förutom att korna var en aning oroliga och stod och råmade en hel del till Isabellas stora förtjusning. Tror hon tyckte att det lät lite bättre live än de koimitationer som mamma brukar göra till hennes böcker. Vi traskade hemåt efter att ha spanat en stund och ringde ägaren som skulle ta en tur och kolla till sina djur. Tydligen är det så att kossorna är på partnerjakt just nu och är därför lite extra rymningsbenägna. Så kan det vara när man bor på landet ;-)

Har haft några riktigt trevliga träningar det senaste. I torsdags var vi hemma hos Torun och spårade lite. Toruns barn följde med och tog hand om Isabella så hon trivdes som fisken i vattnet. Tusen tack till dessa underbara tjejer som glatt släpade runt på Isabella över stock och sten. Frank fick sig ett litet spår som han tog upp jättefint och fullföljde sedan i ett lagom tempo utan slarv, han hade någon ringling mot slutet men skötte det hela mycket snyggt.

I fredags körde vi uppletande på klubben. Jag och Carina pepprade ängen med föremål och skickade varannan gång. Frank gick som tåget i värmen och plockade sina sex föremål utan problem. Igår kväll så lade vi spår och tränade sedan lite på apellplan. Bosse var snäll och ställde upp som skytt så vi fick även till lite skotträning. Spåret gick jättebra, även detta spår var lite kortare för att hålla motivationen uppe i värmen. På plan var han också ovanligt samarbetsvillig och skötte sig riktigt bra. En helmysig träning med andra ord.

Nu ringer matklockan, dags att sluta.

Tjingeling för denna gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gokväll på er!
Hoppas lilla Isabella är på bättringsvägen. Det är ju en herrans massa baciller dom där små kropparna skall träna sig på... Ulle Ms mamma (dagisfröken) sa en gång när mina var små och ständigt snoriga att det är flera hundra virusar som florerar i samhället och som immunförsvaret skall lära sig känna igen innan dom börjar förskolan... Så man får tänka positivt, en mindre!

Annars lät den där grillveckan med helstekt lamm som avslutning alldeles utmärkt, undra om vi kan få tränat lite oxå. Kanske framtida lägervecka kan kombineras?

Ses i morrn!
Kram
Carina & Narni