lördag 21 februari 2009

Elithunden!!

Idag har vi varit på Orust och tävlat, anmälde mig till denna tävling i januari och efter det så har det inte blivit så värst mycket vettig lydnadsträning. Dessutom har han ju varit ute på utflykt i några veckor under tiden.

Jag fick i alla fall lurat med mig Andreas och Molly till den fria träningen i onsdags så vi fick oss en träningsvända i manegen vilket gjorde att det kändes lite lättare att hålla ordning på nerverna. Den träningen gick väl i och för sig inte strålande, det var ganska mycket hundar i manegen när vi kom och då har han en tendens att bli lite låg. Sedan är det ju lite svårt att släppa loss så mycket som behövs för att få igång honom ordentligt när man har en massa andra människor och hundar att ta hänsyn till. Men han skötte sig ändå bra och syftet var mest att få ordning på min nerver.

Trean var först ut i dagens tävling och det var samling klockan tio. Jag kom samtidigt som Martina och Diezel så vi började med att ta en promenad i snön. Efter lite uppvärmning var det dags för lottning och vi fick startnummer ett, skönt att få det överstökat så fort som möjligt.

Sittande i grupp och plats gick bra, det brukar ju aldrig vara några problem men man blir ändå lite nervös. Sedan var det dags för resten av lydnadsprogrammet, Frank pep och gnällde som en tokig under fria följet. Nog för att han kan ha lite gnäll för sig men detta var mycket värre än vanligt, jag behöll dock lugnet och blev inte lika stel och spänd som vanligt. Det kändes dessutom tryggt att ha Bosse som tävlingsledare, skulle Frank hitta på några dumheter så var det väl inte hela världen. Resten av programmet flöt på och förutom lite tugg och ett extra kommando vid återhoppet på apporteringen (det såg ut som han tänkte springa bredvid så jag vågade inte chansa) så utförde han alla moment i våra mått väl.

Slutersultatet blev enligt följande:
Sittande i grupp: 10
Platsliggande: 10
Fritt följ: 6,5
Sättande: 9,5
Inkallning: 9,0
Rutan: 9,5
Hopp-apport: 7,5
Apport-metall: 10
Vittringsapport: 9,0
Fjärrdirrigering: 9,5
Totalt: 285p

1:a pris och dessutom 1:a placering blev alltså slutresultatet på en mycket trevlig tävlingsdag. Framför allt var det väldigt skönt att gå in och göra en tävling utan att vara nervös för att hunden skall hitta på dumheter vilket förmodligen bidrog till att vi hamnade på rätt sida strecket denna gång. Frank är tämligen stolt och nöjd med sin insats och jag behöver väl knappast nämna hur stolt matte är över sin lilla prins.

Tjingeling

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul!!! Vad bra ni är!

Bra att vi fick tummen ur i onsdags...

Anonym sa...

Grattis igen! Sicka fina betyg! Lite pip på fria följet är ju smällar man får ta i det stora hela :-))
Kram // Carina

Anonym sa...

grattis igen du o frank var verkligen lugna i dag o verkligen bra grattis
från tävlingsledaren

Yvonne o Vilja sa...

NI ÄR STRÅLANDE!!!

Så väl värda en uppflyttning till Elitklass!!
Hoppas att ni firar ordentligt!
Gott jobbat, ni är så BRA!!!

Kramar

Linda sa...

::GRATTIS::

Vad härligt, jag gläds med dig!

Kraaam Linda