torsdag 6 augusti 2009

Nu är äntligen Daniel ledig, dessutom så är Isabella tillbaka på dagis så det kanske finns hopp om att få något vettigt gjort. Lilla Qvittra växer så det knakar även om hon fortfarande är ytte-pytte-liten i jämförelse med resten av familjen, hon börjar väl komma ikapp lillebror. Dagisveckan började inte så jättebra då Isabella endast hann gå en dag innan det var dags för "sjukskrivning". Hon spydde natten mellan måndag och tisdag. Allmäntillståndet var det aldrig något fel på så det var förmodligen bara en tillfällighet men dylika sjukdomar skämtar man inte bort så vi tog det säkra före det osäkra och höll oss hemma dagarna därpå.

Isabella fick lov att rida nere hos Jonna häromveckan och efter det har hon inte sagt något annat än "rida hästen" (med undantag för "honden" då förstås). Modern som försökt hålla lite distans till det här med hästeriet fick till slut ge sig och i torsdags bar det av till ridklubben för en liten ridtur. Isabella var näst intill andaktsfull och tyckte det hela var jättespännande. Den pedagogiska mamman skulle naturligtvis ha barnet till att borsta hästen innan, för ska man rida måste man minsann ta hand om hästen också (det skall ju börjas i tid hon är ju trots allt nästan två år). Isabella var lite si-så-där intresserad av denna aktivitet. När vi ridit färdigt fick jag dock sota för det hela för då skulle varenda häst borstas och jag hade fullt sjå att få med mig ungen därifrån. Det var i alla fall trevligt att få lite hästdoft i näsan som omväxling. Karins dotter Jennie var dessutom snäll och hjälpte till att ta hand om lillebror under tiden.


Lilla fröken Qvittra fick även komma med på tur i och runt stallet för att vänja sig lite vid dessa stora fyrfotingar. Hon tyckte nog allt att de var en aning läskiga men hon var inte speciellt bekymrad. Efter ridturen så var barnen lite trötta så jag passade på att åka upp till brukshundklubben. Frank fick sig en liten omgång på lydnadsplanen medan barnen sov lunch. Sprang dessutom på delar av träningsgänget och vi pratade lite om att få igång träningen igen efter alla semestrar. Skall bli skönt att få lite ordning och reda på träningen.

Dags att sätta fart på dagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Se där ja, en hästtjejj!! Det blir väl perfekt!
Och det skall bli kanon att få lite ordning och reda på träningen, verkligen!
Kram kram // Carina

Yvonne o Vilja sa...

Härligt att höra!
Tänk, när man går i stallet dagarna i ända känner man inte den underbara hästlukt som är..
Men när man kommer tillbaks! Oj vad gott det luktar!
Hon är så söt lilla Qvittra. Kommer bli hur bra som helst!
Perfekt att få styrt upp träningen!
Kramis, vi ses